Rapport fra Daytona, fredag morgen, 10.mars:

To nordmenn i Supersport-finalens første pulje

Torsdagens siste og avgjørende kvalifisering før fredagens finale i Supersport 600 resulterte i en liten nedtur for Thorvald Sæby Han kjørte like fort som på onsdagens trening, maktet "bare" en 19.plass av de cirka 80 startende i klassen, med tiden 1.56.802, et resultat han slett ikke var fornøyd med. Problemer med sykkelens fjæringsoppsett, blir forsøkt rettet på i timene før finalen.

André Løwen var litt reservert etter onsdagens krasj, men kom snart i siget og kjørte seg inn til en 34.plass med tiden 2.00.362. Dermed er begge de to norske Yamaha-kjørerne blant de 40 som får start i første pulje i fredagens finale. Av sikkerhetshensyn i så store startfelt, må halvparten stille i bakerste pulje, som starter 10 sekunder etter første pulje. Torsdag kveld ble det satt inn større hoveddyser i forgasserne, noe som øket effekten fra 106 til 109 hestekrefter på bakhjulet til Andrés R6! Dette var nok medvirkende til at haldenseren krabbet under de magiske to minuttene, med 1.59.800 på fredagens morgentrening.

Kai Børre Andersen, som har blitt rammet av sykdom med høy feber, måtte dessverre melde pass og stod dermed over kvalifiseringen og muligheten til å få kjøre fredagens finale.

Best på kvalifiseringen ble minstemann Roberts, med fornavn Kurtis, på den utrolige tiden 1.54.147, foran Eric Bostrom med 1.54.431.

Oddgeir Havnen kjører bare bedre og bedre her borte i den knallharde Superbike-klassen med sin Yamaha R7. Torsdag klarte han tiden 1.56.324, hvilket ga ham en foreløpig 18.plass. I dag, fredag kjøres det en tidskvalifisering til, som vil være avgjørende for startposisjonene i søndagens finale, Daytona 200.

Oddgeirs motor begynner imidlertid å bli noe sliten, noe som merkes på høyt oljeforbruk. I morgen, lørdag , skal motoren overhales slik at maksimal effekt blir oppnådd til finalen. Noen hestekrefter mer og litt raskere rundetider kommer helt sikkert godt med på søndag.

Atle Møller Warmedal fra DAYTONA INTERNATIONAL SPEEDWAY

Rapport fra Daytona, fredag ettermiddag, 10.mars, 2000:

12.plass til Thorvald Sæby i Supersport 600-finalen!

Thorvald Sæby fra Flateby i Enebakk leverte et glimrende løp i ettermiddagens finale i Supersport 600-finalen på Daytona International Speedway. Fra startposisjon 19 og etter at løpet ble startet på nytt etter krasj og rødflagg i den 9.runden, avanserte 31-åringen jevnt og trutt i det knallharde feltet på 80 kjørere, hvor ingenting var avgjort før målflagget kom etter 18 runder. André Løwen, som også kjørte finalen, lå på en 19.plass da han krasjet kraftig inn i chikanen, 2 runder fra mål.

André Løwen forteller, mens han blir bandasjert på sykestua, at han ble påkjørt bakfra like før han skulle bremse inn i "Bus Stop Chikane" på den ene langsiden, og krasjet kraftig og skled bortover asfalten. Skinndressen ble helt ødelagt og store partier på ryggen og armen ble helt hudløse. Uten tvil vil haldenseren ha problem med å bevege seg på en god stund, for ikke å snakke om å sitte i et sete på flyet hjem.

Vinner av løpet ble unge Kurtis Roberts på en Honda, etter en desperat fight med Kawasakis Doug Chandler og Miguel Duhamel på Honda.

I skrivende stund er Jørgen Johnsen & Co i gang med å overhale motoren til Oddgeir Havnen, for at den skal yte sitt aller beste i søndagens Superbike-finale, der Kaupanger-gutten presterte en flott 19.plass etter dagens siste kvalifiseringsomgang.

Fra Daytona: Atle Møller Warmedal